free web stats

PRAVILNIK o uslovima u pogledu odgovarajućeg prostora za trgovinu na veliko duvanskim proizvodima

PRAVILNIK O USLOVIMA U POGLEDU ODGOVARAJUĆEG PROSTORA ZA TRGOVINU NA VELIKO DUVANSKIM PROIZVODIMA
("Sl. glasnik RS", br. 116/2005)
 
Član 1
Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi za obavljanje trgovine na veliko duvanskim proizvodima u pogledu korišćenja odgovarajućeg prostora za uskladištenje cigareta i drugih duvanskih proizvoda (u daljem tekstu: cigareta).
Član 2
Privredno društvo, preduzeće i preduzetnik za obavljanje trgovine na veliko cigaretama koristi skladište koje je izgrađeno od čvrstog materijala u skladu sa propisima o planiranju i izgradnji objekata koje mu omogućava uredno skladištenje najmanje 30 tona cigareta u okviru ukupnog magacinskog prostora na teritoriji Republike.
Član 3
Skladište iz člana 2. ovog pravilnika jeste objekat odnosno prostorija u kojoj se obavlja preuzimanje, čuvanje i pripremanje cigareta za otpremu (u daljem tekstu: skladište).
Član 4
Skladište ima površinu od najmanje 500 m2, a visinu od najmanje 2,8 m.
Cigarete se mogu skladištiti u više skladišta koja su fizički odvojena, s tim da svako skladište ima površinu od najmanje 100 m2, a da ukupna površina magacinskog prostora u svim skladištima nije manja od 500 m2 i da su u svakom skladištu ispunjeni i drugi propisani uslovi.
Član 5
Skladište ima manipulativni prostor za nesmetan istovar i utovar cigareta i opremu za preuzimanje, sortiranje po vrstama i markama, odnosno uredno uskladištenje radi čuvanja cigareta u skladištu i njihovu otpremu iz skladišta.
Član 6
Skladište ima higijenski ispravnu vodu, pribor za higijenu i održavanje čistoće, prirodno ili veštačko osvetljenje i provetravanje i opremu za smeštaj cigareta na način koji omogućava nesmetan pristup i zaštitu proizvoda od zagađenja i štetnih uticaja na kvalitet i ispravnost proizvoda.
Član 7
Skladište ima jedan ili više ulaza za korisnike i obezbeđene uslove za nesmetano preuzimanje cigareta i njihovu otpremu.
Član 8
Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaju da važe odredbe čl. 1 -11. Pravilnika o uslovima za obavljanje trgovine duvanskim proizvodima ("Službeni glasnik RS", broj 77/03).
Član 9
Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".
 

· Last modified: 2010/07/01 08:35 (external edit)